Party på Ibiza

Postat 2013-08-07 klockan 20:14 i kategorin Anders stora värld, Europa av Anders@

Ibiza är en ö jag hade velat åka till i många år. Allt jag hade hört om de gigantiska klubbarna, gräddan av de största dj:sen som flitigt frekventerar ön och fyller dansgolven samt strömmen av folk från hela världen som vallfärdar dit hade gjort att det för mig blivit en närmast mytisk plats. I mina ögon kanske det hetaste resmålet på hela jorden.
Men att det var så svårt att få med sig andra dit hade gjort att jag nästan hade gett upp hoppet om att någonsin få komma dit. Drömmen om Ibiza verkade förbli bara just en dröm.
Men så hastigt och lustigt var det två kompisar, Marcus och Sam, som också ville åka. Det var nästan för bra för att vara sant. Det skulle bli av. Jag skulle äntligen få åka till Ibiza.

Det var tre förväntansfulla resenärer som ett par veckor senare satt på planet mot öarnas ö och diskuterade vad som väntade oss.
Samtidigt försökte jag tona ner förväntningarna för mig själv för att inte bli besviken. Kunde det verkligen vara så bra? Var inte allt snack överdrivet?

Efter ett kortare byte i Barcelona landade vi på Ibiza flygplats och strax efter midnatt anlände vi sen till lägenheten som vi hade hyrt mitt i Ibiza stad.
Det är en mycket vacker gammal stad, som finns med på Unescos världsarvslista, samtidigt som det vid hamnen visade sig vara ett rejält hålligång och vi fick direkt en försmak av vad som komma skulle. Rakt nedanför fönstren höll det nämligen på att laddas upp inför utgången till klubbarna. Just den här kvällen var det flower power-tema på en av dem och folk var uppklädda till tänderna. Ja faktiskt var det mer som att bevittna folk som skulle på maskerad än ut och dansa.
Brickor med fria shotglas delades ut och stämningen var hög, riktigt hög. Vi däremot var på väg i säng, men vi kände nog alla tre att det här skulle kunna bli en mycket bra vistelse…

Första dagen tillbringade vi på stranden Playa Talamanca, strax norr om staden, som inte var något riktig höjdare. Inte så fräscht vatten och mycket sjöväxter.
Desto bättre visade sig stranden Playa d´en Bossa, några kilometer söder om stan, vara när vi kom dit under seneftermiddagen.
Förutom bättre vattenkvalitet och betydligt mycket mer folk så fanns här även den väldiga strandklubben Ushuaia där kvällens huvudnummer var Sebastian Ingrosso och Alesso.

Ushuaia verkade riktigt lovande och inte blev det sämre av att vi tack vare bra kontakter fick VIP-pass, kom in gratis och kunde hänga på ”gräddhyllan”.

Se film från ”gräddhyllan” på Ushuaia

Vi var alla tre smått lyriska över det vi upplevde. Kanske var jag faktiskt gladast av alla på hela klubben. I slutet av kvällen (de stängde runt midnatt) kom det i alla fall fram en uppenbarligen mycket förmögen man med en jumboflaska Cristalchampagne som han räckte över till mig.
-Här får du för att du har så bra energi, sa han.
Jag, Marcus och Sam hällde sen raskt i oss flaskan utan att veta att den i baren kostade 1500 Euro!!
Ibiza började bekänna färg…

Nästkommande dag åkte vi direkt till Playa d´en Bossa och medan folk strömmade ner till stranden stod det allt mer klart att människorna från hela världen som vallfärdar till Ibiza tydligen är av det vackrare slaget. Och de gillar uppenbarligen hålligång för framåt seneftermiddagen var de olika mindre strandklubbarna fulla av folk som festade. Det var poolpartyn, skumfester och balkongdans.

På kvällen stod vi sen inför ett delikat problem, ett problem som man nog inte kan ha någon annanstans i världen. Skulle vi gå och se David Guetta på en klubb eller Paul van Dyk på en annan? Det blev allt tydligare att Ibiza är en helt unik plats.

Men Ibiza är också dyrt, väldigt dyrt. Att gå in på Ushuaia på dagen/kvällen kostar 50 euro, de flesta klubbar kostar också 50 euro och när David Guetta spelar på Pacha kostar det 80 euro. En öl inne på en klubb kostar omkring 12-14 euro och en drink 25 euro. Det är med andra ord väldigt lätt att snabbt spendera löjliga summor pengar.
Känner man att det inte är något problem utan tvärtom vill glassa ordentligt kan man t ex boka bord inne på super-VIP:en på Ushuaia där man måste ha en minimikonsumtion på 1300 euro. Och tycker man inte att det räcker kan man ju alltid beställa in lite magnum-Cristalflaskor och skänka bort…

Valet för kvällen föll till slut på David Guetta och Pacha. Med VIP-pass var köer och inträde ändå inte något vi behövde bry oss om. Bra kontakter är sjukt bra!

Se David Guetta på Pacha

Dagarna och nätterna (sena vanor här, klubbarna kickar igång ordentligt vid 2-3 tiden) fortsatte sen i samma fantastiska stil.

På lördagen gjorde vi en utflykt med båt till Formentera, ön som ligger drygt 40 minuter bort med snabbfärja. Där var vi på stranden Platja de ses Illetes, som ingår i naturområde som är upptaget på Unescos världsarvslista och det är lätt att förstå varför. Sanden är fin som mjöl och vattnet är fullkomligt kristallklart. Tydligen har den också bra rykte i Italien för det fullkomligt kryllade av italienare där.

På kvällen/natten var det sen dags för besök på Privilege, världens största klubb som tar 10 000 människor, där det var ett event arrangerat av brittiska BBC1.
VIP även där och vilken upplevelse det blev. Att kliva ut på den jättelika balkongen och skåda ut över den enorma huvudsalen i klubben var fullkomligt magiskt.
På scenen spelade Pete Tong, nedanför studsade tusentals människor och i den väldiga poolen nedanför speglade sig kaskader av ljus i olika färger.
Som det stora fan av stora klubbar jag är var världens största klubb också världens bästa klubb.
Jag hade mitt livs bästa klubbupplevelse och med ett leende från öra till öra var jag kvar till klockan sju på morgonen.

Se film från Privilege

Söndagen blev sen ytterligare en sanslöst bra dag. Efter några få timmars sömn var vi på stranden hela dagen och såg sen Avicii spela inför ett återigen fullspäckat Ushuaia.

Se Avicii spela på Ushuaia

På planet hem kunde jag sen konstatera att trots många års uppbyggnad av förväntningar och förhoppningar överträffade Ibiza allt jag hade hoppats på. Det är sannerligen en helt magisk plats och ett absolut måste om man gillar klubbar och elektronisk dansmusik.

 
Taggad med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,