Kvällsbesök i medeltida område

Postat 2012-07-17 klockan 23:50 i kategorin Anders stora värld, Sverige av Anders@

Efter att mina föräldrar för ett par år sen besökte en modern medeltida stad utanför Lund som de visade bilder från har jag alltid varit velat bevittna det med egna ögon. Så väl på plats i Skåne tog jag chansen och åkte dit.
Det visade sig var ett område som heter Jakriborg och som ligger i Hjärup, mellan Lund och Malmö.
Bakom det står två bröder, Jan och Krister Berggren som äger det fastighetsbolag, Jakri AB, som grundade området.
Arkitekturen är medeltidsinspirerad och när jag gick omkring där medan mörkret lade sig kändes det verkligen som om jag hade rest flera hundra år tillbaka i tiden. För att ge det ännu mer medeltidskänsla har det bullerskydd som vetter mot järnvägen dessutom byggts som en medeltida mur.
Det var faktiskt riktigt häftigt och om jag någon gång skulle vilja flytta till Skåne skulle jag gärna flytta till Jakriborg.

 
Taggad med: , , , , , , ,