Feria i Fuengirola

Postat 2011-10-13 klockan 19:35 i kategorin Anders stora värld, Europa av Anders@

Spanjorerna gillar det glada livet och aldrig märks det så tydligt som när det är feria. Många orter har en egen sådan och i Fuengirola går den av stapeln i oktober varje år. I år närmare bestämt 6 – 12 oktober.
Tillsammans med mina vänner som bor i området begav jag mig till ferian för att utforska vad det var. Det visade sig vara en del nöjesfält, som såg ut som ett nöjesfält på vilket annat ställe som helst i världen och en del med restaurang/bar/dansställen och den var den mest intressanta.
Det var en stor blandning av stilar och musik på de olika ställena, men det var genomgående väldigt spanskt. Det var gitarrmusik, flamenco och sådant man verkligen förknippar med Spanien.

Likadant var det med maten, den var typiska inhemska rätter som till exempel grillat fläsk, bläckfisk, tapas i olika former och garnerade äpplen som erbjöds den hungriga. Till det erbjöds såklart även inhemskt vin, öl eller sangria.
Stämningen var riktigt hög och det var verkligen kul att ta del av ferian som, enligt spanskt manér, sparkade igång väldigt sent. Runt två – tre på natten började det blir riktigt bra och när vi gav oss iväg vid sjutiden var det fortfarande full fart.

Inte konstigt att spanjorerna behöver sin siesta mitt på dagen..

 
Taggad med: , , , , , , ,