Besök i Marbella och Gibraltar

Postat 2011-10-09 klockan 21:09 i kategorin Anders stora värld, Europa av Anders@

Det finns en hel del intressanta utflyktsmål i närheten av Fuengirola och Benálmadena och tillsammans med mina relativt nyfunna vänner jag mig iväg västerut mot Marbella som första stopp.

Marbella är liksom resten av Costa del Sol en framstående turistort och den som har den mest exklusiva prägeln.
Det ser man framför allt i Puerto Banús, den exklusiva marinan, en bit väster om själva staden, som vi besökte. Där vimlade det av både lyxbåtar, exklusiva butiker och dyra bilar.

Vi fortsatte sen vidare åt sydväst, ner till det brittiska territoriet Gibraltar.
Redan på långt håll såg vi den majestätiska 426 meter höga klippan, som reser sig högt över resten av det ganska platta landskapet.
Efter en snabb passkontroll hade vi sen lämnat Spanien och kommit in i Storbritannien, en ganska märklig känsla. Det första som slog mig var att vi flygplatsens landningsbana när vi hade kommit in i Gibraltar. Den går längs med halvöns nordsida och delvis på konstgjord mark i vattnet.
Det fascinerande är att vägen man kör in på passerar rakt över start- och landningsbanan. Så när ett flygplan ska starta eller lyfta stängs helt enkelt vägen av.
Nästa sak jag tänkte på var att vi fortsatt åkte på höger sida av vägen. Ganska logiskt egentligen, men mig veterligen är Gibraltar det enda brittiska området i världen där det inte är vänstertrafik.

Det är väldigt nära till Afrika och när man tar sig till Europa point, som ligger längst ner på Gibraltar, kan man se ut över den stora kontinentens mest nordliga utpost på andra sidan Gibraltar Sund.

Gibraltar Town som utgör hela västra sidan om den höga klippan är väldigt tätbebyggt och trots att det är lågsäsong insåg vi snabbt att det var mycket svårt att hitta en parkeringsplats. Till slut löste det sig i alla fall och vi kunde spatsera runt, kika in restauranger som serverade fish and chips och andra typiskt engelska rätter. Vi avnjöt sen en riktigt engelsk lunch medan vi tittade ut över båtarna i den stora marinan och därefter var det dags att återvända till Spanien och Costa del Sol igen.

 
Taggad med: , , , , , , , ,