Ankomst till Costa del Sol

Postat 2011-10-06 klockan 20:30 i kategorin Anders stora värld, Europa av Anders@

Utöver Barcelona har det spanska fastlandet varit en vit fläck på kartan för mig, men nu åkte jag ner till Costa del Sol, den spanska sydkusten, för att ta mig en närmare titt på den.
Costa del Sol är kanske främst känt i Skandinavien för alla frusna nordbor som tagit sitt pick och pack och slagit sig ner där istället för solen och värmens skull.
Efter en halvtimmes tågresa från flygplatsen vid Malagá var mitt första intryck också just hur många icke-spanjorer jag såg vid ankomsten till Fuengirola. Det vimlade också av restauranger, hårfriseringar och mycket annat med finska, svenska, norska, holländska och engelska flaggor och skyltar. Faktiskt var det nästan så att jag undrade om jag fortfarande var kvar i Nordeuropa och att det bara hade blivit varmare och finare väder.

Orterna på Costa del Sol ligger som ett pärlband längs kusten. De flesta är också sammanbyggda och skapar till stor del ett sammanhängande stadsområde. Den ort jag skulle bo i visade sig vara den östra grannen till Fuengirola, Benálmadena och utsikten från lägenheten i bostadskomplexet El Coloso var fullkomligt briljant.

 
Taggad med: , , , , , , ,