Arbetsvisit i Köpenhamn

Postat 2011-09-02 klockan 21:40 i kategorin Anders stora värld, Europa av Anders@

Köpenhamn är alltid trevligt att besöka och nu fick jag chansen att kombinera nytta med nöje. Jag skulle nämligen åka ner och arbeta några dagar och passade då på att även ha lite sightseeing i den danska huvudstaden.
Jag var där med en kollega och i arbetsuppgifterna ingick att vi skulle ta oss runt och fånga några av stadens främsta kännetecken på film. Det visade sig dock inte vara helt lätt att ta sig fram eftersom Cykel-VM pågick mitt inne i stan och det var avspärrat överallt.
Några av platserna vi i alla fall lyckades ta oss till under måndagen var:

Rådhuspladsen, torget som är Köpenhamns hjärta och som för tillfället också är centrum för hela arrangemanget kring Cykel-VM.

Ströget, Köpenhamns långa gågata.

Tivoli, stadens världsberömda nöjesfält.

Den lille havfrue (Den lilla Sjöjungfrun för oss svenskar), figuren som skapades av H. C. Andersen, som utkom i bokform första gången år 1837 och som skulptören Edvard Eriksen sen gjorde till staty år 1913.
Sedan dess har hon suttit där nere i hamnen och förmodligen blivit Köpenhamns allra främsta kännetecken.

Nyhavn, det gemytliga hamnområdet med alla sina restauranger och pubar.

Christanborgs slott, där Folketinget huserar.

Måndagen avslutades sen med att jag gjorde ett besök med några goda vänner på restaurang Halifax, ett hamburgeri som hade rejäla och riktigt goda burgare.

Under tisdagen blev det väldigt mycket jobb som sen avslutades med en bankett i Carlsbergs gamla bryggerilokaler. (Sen Carlsberg har flyttat till nya lokaler på Jylland inhyser de gamla nu bland annat ett museum).
Banketten var en lyckad tillställning med mycket god mat och framför allt god öl. Till respektive förrätt, huvudrätt, och efterätt serverades tre olika exklusiva sorter.
Jag är egentligen inte något större fan av öl, men flera av de här sorterna, som jag aldrig har sett förut, var helt fantastiskt goda.
Carlsberg har i anslutning till sitt museum en ölprovning och efter banketten och ölen under den kan jag varmt rekommendera ett besök dit.

 
Taggad med: , , , , , , , , , , , , , , ,