Trimarantur i centrala Stockholm

Postat 2011-07-04 klockan 18:49 i kategorin Anders stora värld, Europa av Anders@

Ibland behöver man ta inte ta sig så långt för att komma ut på en resa. Inte heller behöver resan vara så lång för att man ska få uppleva ett litet äventyr. Det här var just en sådan dag.
Jag skulle egentligen på ett möte i samband med en presskonferens. Men det visade sig att personen jag skulle träffa hade ordnat en provtur för alla närvarande på två stycken olika trimaraner i stället, Samsung Challenge och Race For Water.
Eftersom jag aldrig hade varit ombord på en sådan förut (eller katamaran heller för den delen) tackade jag så klart ja när erbjudandet dök upp.
Båda båtarna ska vara med i Gotland Runt senare i sommar och även tävla från Ystad till Haparanda. Då ska de dessutom försöka slå det svenska rekordet på sträckan. Det nuvarande rekordet ligger på 57 timmar och de här båtarna har som mål att göra sträckan på 24 timmar så det är ganska bra farter det handlar om.
När vi seglade runt mellan Slussen och Djurgården i centrala Stockholm blåste det inte ens speciellt mycket, men vi kom lätt upp i 18 knop och det var riktigt kul att få uppleva det. Samtidigt väcktes en lust att får vara med ute till havs när det blåser mycket och det går riktigt fort. Vilken känsla måste inte det vara i så fall..

 
Taggad med: , , , , , , , ,