Strandliv i Jurmala och kvällsbesök i Riga

Postat 2011-07-10 klockan 23:52 i kategorin Anders stora värld, Europa av Anders@

Otroligt nog mådde jag ganska bra på morgonen. Om det var för att min spritkur hade dödat det som kycklingen innehöll eller för att allt hade kommit upp var oklart, men det viktiga var att jag var tillbaka i gamet.
Vi spenderade hela dagen på stranden med att bada, sola och njuta av att det var semester.

Framåt tidig kväll gick vi sen omkring och tittade i Majori. Dels längs den långa gågatan med affärer, restauranger, kiosker och underhållning, som skär genom en stor del av Majori och sen när i områdena ner mot stranden.
Jurmala har varit en semesterort under lång tid och många av husen där är byggda under tidigt 1900-tal. Det är mycket snickarglädje och många mycket vackra hus. Andra som är byggda senare är, kanske ska man beskriva det som mer fantasifulla, vilket i alla fall gör att en promenad i området blir väldigt intressant.

Därefter tog vi oss in till Riga och den här kvällen behövde vi som tur var inte återvända lika snabbt som under gårdagskvällen utan kunde spatsera omkring ett par varv i gamla stan och titta (området man rör sig i under kvällstid är litet och det tar därför inte speciellt lång tid att gå ett varv).
Att Riga har blivit ett populärt resmål märks tydligt när man går omkring på de smala gatorna inne i gamla stan. Det hörs många olika språk och det är lätt att förstå varför. Det är en mycket fin gammal stad och det finns mycket gott att både äta och dricka. Dessutom är priserna låga. Att till exempel betala under 20 kronor för en stor starköl på ett av de allra mest centrala torgen är såklart lockande för folk från många länder.

Under en söndagskväll är det naturligt nog inte lika mycket folk ute som under en lördag och det var inte samma sjudande folkliv som kvällen innan. Men det var ändå tillräckligt många för att vi skulle kunna sitta på en uteservering och göra det bästa som finns på kvällarna när man är bortrest, sitta och titta på folk.

 
Taggad med: , , , , , ,