Strand i Gdansk och båtresa till Sverige

Postat 2011-07-22 klockan 23:48 i kategorin Anders stora värld, Europa av Anders@

Vi började dagen på samma sätt som vi hade avslutat den föregående, med att gå omkring i den gamla delen av Gdansk och titta på de vackra byggnaderna och folklivet.

Det var den sista dagen på resan och både Lars och jag hade lust att få lite strandtid. Tyvärr var inte vädret ultimat för det, temperaturen låg bara strax över 20 grader, det var molnigt och blåsigt, men vi bestämde oss i alla fall för att ta bilen och åka ut till en av stränderna en bit nordväst om centrum.
Stranden visade sig vara fin med riktigt finkornig strand och väldigt lång. Den var inte riktigt fin som den i Jurmala, men fick ändå helt klart godkänt.
På grund av vädret var det inte så mycket folk och vi hade gott om plats att breda ut oss.

Vi avslutade vår vistelse i Polen med att handla på ett stor köpcentrum . Eftersom allting är så mycket billigare i Polen, mycket kostar mellan hälften och 70 % av vad det gör i Sverige, så hade det varit dumt att inte passa på.

För att ta oss tillbaka till Sverige tog vi oss till den stora hamnen i Gdynia (Gdansk grannstad, tillsammans med Sopot bildar de en sammanväxt trio) och tog där Stena Linefärjan Spirit från Gdynia till Karlskrona. Den visade sig ha många år på nacken, färjan togs i bruk 1988 och det märktes. Interiören var rejält sliten och det fanns inte ens varmtvatten i hytten. Finlands- och Baltikum kändes rejält lyxiga i jämförelse.
Det var lite folk ombord och vi drog oss tillbaka till hytten tidigt och kunde då följa nyhetsrapporteringen om de fruktansvärda händelserna i Norge.

 
Taggad med: , , , , , , , , , , ,