Paddlingen

Postat 2011-06-13 klockan 23:44 i kategorin Anders stora värld, Sverige av Anders@

Solen hade kommit fram och en härlig dag vankades. Alla myggen var borta och det var som om föregående natts hemskheter aldrig ägt rum. Enbart de dussintals svullnaderna överallt på min kropp vittnade om att det inte hade varit en hemsk mardröm utan faktiskt hänt på riktigt.

När vi hade packat ihop vårt tält, hämtat ut kajakerna och tagit ut oss på vattnet fick vi i alla fall belöningen för att ha gett oss ut i skärgården. Det var en riktigt fin dag, utan ett enda moln på himmelen och skärgården visade sig från sin allra bästa sida.
Det blåste dock ganska mycket och vi beslöt oss för att enbart paddla runt bland småöarna söder om Ingmarsö där det fanns många smala passager, vikar och sund som var skyddade från vinden.
Efter ett par timmar hittade vi en helt öde ö som såg ut att vara perfekt för ett strandhugg. Där la vi oss på en soldränkt klippa, åt den medhavda maten, tog årets första bad i Sverige och bara njöt. Svensk sommar är verkligen fantastisk när den är som bäst!

Efter en lång dag i solen tog vi sen färjan tillbaka och när vi närmade oss sluthamn i den nedåtstigande solen visade Stockholm varför det måste vara en av världens i särklass vackraste huvudstäder.
Det hade varit en mycket bra skärgårdsresa, men jag hade lärt mig en läxa. Att aldrig, aldrig åka ut dit utan myggmedel igen.

 
Taggad med: , , , , , , , ,