Monday Bar-kryssning

Postat 2011-03-12 klockan 18:51 i kategorin Anders stora värld, Europa, Sverige av Anders@

Det hade äntligen blivit dags för den efterlängtade kryssningen Spring Cruise, som gick till Åbo med Tallink-Silja.

Monday Bar, som sedan 2002 har organiserat klubbkryssningar med de flesta av världens främsta dj:s, hade laddat upp med två huvudnamn: Ferry Corsten, den holländska dj:en som flera i gänget rankar bland sina absoluta favorit-dj:s, och den gamla 80-talsstjärnan från bandet Culture Club, Boy George, som sadlat om och börjat vända plattor på äldre dar.
Allt var med andra ord upplagt och klart för en riktigt bra kryss.
Det var bara en sak som inte var inplanerad, men som ändå följde med ombord, en riktig dunderförkylning.
Med den i kroppen var det svårt att lyfta som man brukar och istället för att ta del av dansgolvet under torsdagskvällen lunkade jag omkring som en lytt och halt på båten.
Det var dock inte bara min förkylning som gjorde att kryssen inte nådde upp till samma höga nivåer som de brukar ligga på.
Boy George som huvudnamn under kvällen var inte något bra val. Han såg riktigt trött ut bakom mixerbordet och utstrålade noll energi. Det såg verkligen ut som om han bara gjorde en dag på jobbet och väntade på att få gå hem.
Folket på dansgolvet verkade uppleva det på samma sätt som jag och det tunnades snabbt ut. Så från att ha varit fullt vid början av hans spelning var det nästan tomt i slutet. Istället verkade folk bege sig mot de andra, något mindre, dansgolven eller till hytterna.
På det hårdare dansgolvet, som dominerades av holländska dj:s, var det enligt mina kompisar som var där, däremot riktigt bra. Men trött och sliten av förkylningen fick jag inte uppleva det utan gick istället och la mig för att ladda upp för dag nummer två.

På fredagseftermiddagen, då båten hade varit i Åbo och vänt och var på väg tillbaka till Stockholm hade arrangörerna lagt den som med facit i hand borde ha varit huvudnumret under torsdagskvällen, Ferry Corsten.
Den superenergiske holländaren gjorde som vanligt ingen besviken. Samma brist på intresse som Boy George hade visat kvällen innan, samma entusiasm utstrålade Ferry när han tog kommandot över dansgolvet.
Mitt eget hälsotillstånd hade glädjande nog också förbättrats och jag kunde ta del av den glädje som fanns i ljuset av lasrarna som svepte över dansgolvet och basen som fick detsamma att gunga.

Med facit i hand kunde vi alla sen konstatera, när vi lämnade båten bakom oss vid sextiden på fredagseftermiddagen, att försöket med att lägga den främsta dj:en dag två inte var något lyckat experiment och att gammal inte alltid är äldst.

 
Taggad med: , , , , , , , ,