Upp mot Cartagena

Postat 2011-01-10 klockan 09:31 i kategorin Anders stora värld, Sydamerika av Anders@

Idag söndag var det dags att lämna Medellin för att ta sig upp till Cartagena, Colombias främsta turistort som ligger uppe på den karibiska kusten.
Men eftersom flyget inte gick förrän på eftermiddagen hade jag och Daniel ett tag till att spendera i Medellin. Så först gick vi till en kinesrestaurang och åt en riktigt god lunch för dryga 30 kronor, som är ungefär så mycket man betalar för en lunch ute på en normal restaurang och sen gick vi tillbaka och tog ett par rafflande matcher i pingis på hostelet.
Pit Stop Hostel har flera aktiviteter att erbjuda om man tröttnar på att gå omkring i Medellin eller bara och ligga slappa. Bland annat finns det en cementplan med fotbollsmål och basketkorg, en hyfsat stor swimmingpool och ett pingisbord. Så vill man aktivera sig är det inga problem.

Efter en taxiresa upp längs en serpentinväg och ut ur den stora dalgången som Medellin ligger kom vi till flygplatsen och därefter lämnade vi den här delen av Colombia bakom oss.
Flygplanet från Avianca, som är ett av flera flygbolag som flyger sträckan Medellin-Cartagena, tog oss först upp till Bogotá där vi fick byta flyg och sen vidare upp till Cartagena.
Trots att det var ganska sent på kvällen när vi kom fram var det riktigt varmt. Efter att ha haft relativt kyliga kvällar ända sen ankomsten till Bogotá för snart två veckor kändes det ovant, men riktigt härligt.
Bogotá, Manizales och Medellin ligger alla på ganska hög höjd och även om det är behagligt varmt på dagarna så kyler det på framåt kvällen, speciellt i Bogotá, och man får ofta ta på sig både tröja och jacka för att inte frysa.
Här uppe i Cartagena behövdes det dock inte någon jacka. T-shirt och shorts räckte bra.

En taxiresa till tog oss till stadsdelen Bocagrande (som betyder Stor Mun på spanska och är en långsmal halvö som sträcker sig från Gamla stan och ut i havet). Det är den mest exklusiva delen av Cartagena och där blandas höga lägenhets- och hotellkomplex med affärer och restauranger av dyrare snitt. Men där finns också ett brett utbud av billigare alternativ, både vad gäller mat och boende.
I Bocagrande hade jag bokat rum för oss på North Star Hostel via deras egna hemsida, men när vi kom fram visade det sig att bokningen uppenbarligen inte fungerade. Tjejen som arbetade i receptionen förklarade kort och inte alltför vänligt att bokningen på sidan inte fungerade, att allt var fullt och att vi rätt och slätt fick gå någon annanstans och sen komma tillbaka dagen efter för att se om det skulle finnas rum. Att de redan hade dragit pengar på kortet för förskottsbetalning var inte något hon brydde sig om. Det var inte deras fel utan företaget som hade hand om sidan tyckte hon. Mindre bra tänkt om man vill ha ett bra rykte tyckte vi.
Strax efter oss kom det sen dessutom in tre stycken till som också hade bokat rum via deras hemsida, men som inte heller hade fått någon plats och därmed alltså också blivit blåsta på förskottsbetalningen. Frågan är hur många som hade drabbats av det ödet totalt?

Rådvilla och trötta i den sena kvällen, som höll på att övergå i natt, bestämde vi oss då bara för att ta in på första bästa hotell i närheten. Det fick kosta vad det kosta ville. Som tur var hittade vi ett bra hotell till ett rimligt pris bara något kvarter bort och efter en lång dag med mycket resande fick vi äntligen sova.

 
Taggad med: , , , , , , , , , ,