Tillbaka i Sverige igen

Postat 2011-01-25 klockan 18:04 i kategorin Anders stora värld, Europa, Sverige, Sydamerika av Anders@

Jag är tillbaka hemma i Stockholm igen, men läget är allt annat än lugnt.

Jag åkte ut tidigt igår till Bogotás flygplats El Dorado (döpt efter spanjorernas namn på den stad av guld som sades ligga gömd någonstans i den djupa djungeln och som de letade länge efter vid den tid då de koloniserade området) och checkade in bagaget. Efter lite väntan var sen planet uppe i luften med Bogotá och resten av Colombia först under och sen snart långt bakom mig.
Flygresan gick, till skillnad från nedresan, helt enligt tidtabell. Det blev en mellanlandning på Newarkflygplatsen utanför New York där jag passade på att äta en pizzaslize innan det var dags att fortsätta resan.

Om det var pizzaslizen eller maten på planet mellan Colombia eller USA som var orsaken kan jag bara gissa, men jag blev dessvärre sen riktigt magsjuk någonstans ovanför Island.
När vi skulle gå ner för landning fick jag för första gången i mitt liv prova den klassiska spypåsen på planet.
Det visade sig bli ett test där spypåsen fick klart underkänt i betyg. Vi var mitt under inflygning, jag kunde inte resa mig och det stod ganska snabbt stod klart att påsen läckte.
Den hjälpsamma amerikanen i sätet bredvid bistod mig med de andra två påsarna i vår sätesrad, men inte ens tre stycken påsar i varandra hjälpte. När vi till slut äntligen hade tagit mark rusade jag direkt upp till toaletten (ja det var innan lampan hade släckts det är en sak som är säker) för att göra mig av med den droppande påsen.
Det var en mycket otrevlig upplevelse och vem hade kunnat tro att de välkända flygplanspåsarna fungerar så dåligt?!

Resan tillbaka från Arlanda gick sen i alla fall bra, men nu ligger jag och är sjuk i feber. Attans för dålig mat! Dessutom känns det ironiskt att det gick så bra en hel månad i Colombia och sen blir man sjuk på hemresan..
Nåja, jag har inte tappat modet för nya resor för det.
Jag får säga tack och hej Sydamerika för den här gången, men vi ses nog snart igen…

 
Taggad med: , , , , , , , , , , , , ,