Lugn och ro i Barichara

Postat 2011-01-22 klockan 10:06 i kategorin Anders stora värld, Sydamerika av Anders@

Jag var taggad på mer äventyr efter grottkrypningen och bokade upp mig på Hydrospeeding. Det var något helt nytt för mig, men innebär att man simmar nerför en flod med grodfötter, våtdräkt och hjälm.
Det lät kul, men tyvärr visade det sig lite senare att vattenståndet i floden där vi skulle simma var för lågt och det gick inte att genomföra det.
Istället tog jag bussen till Barichara, som ligger 20 kilometer från San Gil, och som anses vara den vackraste samhället i Colombia.

Barichara visade sig också vara mycket pittoreskt med sin bebyggelse av spanska kolonialhus. De är nästan uteslutande vita och har tidvis blå eller gröna inslag samt röd-orange tegelpannor på taken.
Det vilar ett behagligt lugn över de stenbelagda gatorna och de välbevarade byggnaderna har också gjort att staden har blivit något av en favorit för filmbolagen och många filmer och telenovelas (såpor) har spelats in i Barichara.
Dessutom har det blivit något av en favoritort för rika colombianer och flera span, gourmetrestauranger och exklusiva hotell har öppnats upp där.
Trots det känns det inte alls särskilt turistigt utan tvärtom fortfarande mycket genuint.

Ett par timmar i Barichara räckte dock och senare på eftermiddagen åkte jag först tillbaka till San Gil, hämtade upp mina saker och tog sen en ny buss ner mot Bogotá.
Det var en resa som skulle ha tagit dryga sju timmar, men som det ofta blir i Sydamerika tog resan av någon oförklarlig anledning istället över nio och det blev en sen ankomst till Bogotá.

 
Taggad med: , , , , , , ,