Grottkrypning i San Gil

Postat 2011-01-20 klockan 19:55 i kategorin Anders stora värld, Sydamerika av Anders@

Eftersom jag hade gjort det som verkade gå att göra i Buca tog jag en buss på morgonen och åkte de två timmarna söderut mot San Gil.

San Gil, som är belägen i den av Anderna som kallas Cordilliera Oriental, är Colombias äventyrshuvudstad, och det finns en lång rad aktiviteter att göra där. Framför allt har staden blivit känt för sin forsränning, det finns en rad olika ställen att åka till i närheten, men även för andra aktiviteter som skärmflygning (som dock är lite dyrare här än i Buca), firning med rep nerför klippor och vattenfall, vandring, grottkrypning med mera.

Jag hade hört att grottorna skulle vara riktigt bra och bestämde mig för att prova det.
Redan samma eftermiddag var jag sen på väg i en buss mot grottorna tillsammans med en man från Bogotá som verkade älska äventyr. När han berättade om sina dagar i San Gil lät det som om han hade provat varenda aktivitet som erbjöds.
Oturligt nog hade alla mina kläder och saker blivit inlåsta i rummet på hostelet, av en annan som bodde där och som tagit med sig nyckeln, så jag hade vissa dubier hur det skulle gå.
Det visade sig dock att badbyxorna, som personalen på hostelet hade varit snälla nog att låna ut, skulle räcka bra tillsammans med de sandaler som grottkrypningsfirman tillhandahöll oss med.

Grottkrypningen var precis som utlovat mycket spektakulär. Dels var det en ganska äventyrlig tur där vi fick krypa eller åla genom smala och trånga passager, simma genom vattenhål och på vissa ställen till och med dyka ner under vattenytan och simma under klipporna för att kunna ta oss fram genom underjorden. Dels var det oerhört vackert där nere, stalaktit och stalagmitformationerna var helt otroliga. Jag har aldrig sett något liknande förut och var mycket imponerad.
Är man i San Gil är grottkrypningen ett absolut måste om man inte har klaustrofobi!

 
Taggad med: , , , , , , , ,