Drogade och rånade

Postat 2011-01-12 klockan 22:50 i kategorin Anders stora värld, Sydamerika av Anders@

Jag vaknade mitt i natten av att det var någon som kom in i rummet på hostelet, tände lampan och pratade högt.
Irriterat muttrade jag för mig själv att folk borde visa hänsyn, men somnade sen snart om igen.
På morgonen berättade Tomas vad orsaken till stöket under natten var. En ytterligare argentinare som bodde i rummet, men som jag inte hade träffat på, visade sig ha blivit rånad kvällen innan och hans tjejkompis hade kommit för att berätta det för Tomas.
Tomas berättade för mig att argentinaren i vårt rum, några andra argentinska killar och tjejer och ett par colombianska killar hade gått ner till en bar längst ut mot udden på Bocagrande. Där hade killarna i gänget träffat tre inhemska tjejer och börjat umgås med dem.
Vad som hade hänt sen var oklart, men det som verkade ha skett var att några av killarna i gänget verkade ha haft framgång med de lokala tjejerna och gått iväg med dem längs stranden och skilts från de övriga.
Därefter var allt suddigt, men det de trodde hade hänt var att killarna som gått med tjejerna hade blivit drogade och sen varit på väg att bli rånade.
Av någon anledning hade några i gänget vid den tidpunkten gått iväg för att se vad som hänt med killarna som försvann med tjejerna, upptäckt att de låg däckade i sanden och att tjejerna höll på att plocka av dem deras värdesaker.
De sprang då efter tjejerna som lyckades undkomma, men de ska i alla fall inte ha fått med sig så mycket saker.
Killarna hade blivit så illa åtgångna av det de blivit drogade med att de hade blivit inlagda på sjukhus och Tomas sa att han bestämt sig för att gå och hälsa på dem senare på dagen.

Efter den dramatiska morgonen fortlöpte sen resten av dagen mycket lugnt. Jag och Tomas spenderade ytterligare en dag på stranden där vi satt och pratade om Sydamerika, Europa, resande och mycket annat samtidigt som vi med jämna mellanrum fick tacka nej till alla försäljare som hela tiden går fram och tillbaka på stranden och säljer allt möjligt.
Förutom att man tydligen kan bli rånad om man slår sig i slang med fel tjejer så är försäljarna det enda som jag upplever som negativt med Cartagena. Annars är det en härlig stad. Fina stränder, ett fantastiskt karibiskt klimat och en riktigt fin gammal stad.

 
Taggad med: , , , , , , , , , ,