Byte av boende

Postat 2011-01-11 klockan 19:33 i kategorin Anders stora värld, Sydamerika av Anders@

En natt på North Star Hostel fick räcka. Det var den sämsta sängen jag någonsin har sovit i (då har jag ändå sovit i en och annan under mina resor) och ryggen skrek tvärt ut: nej snälla inte en natt till, jag klarar det inte!!
Så jag och Daniel packade ihop våra pinaler på morgonen och tog in på ett annat hostel alldeles runt hörnet, Hostal Calamar. Det finns inte med i Lonely Planet (LP) så det var knappt några människor där trots att det är mycket högre standard plus att frukost ingår i priset. Ett klart uppköp!

Återigen bevisar det hur stor genomslagskraft LP (eller som en engelsman jag träffade i Afrika en gång kallade den: Lonely Liar) har. Har man kommit med i den är ens lycka gjord oavsett vilken kvalitet man erbjuder.
Vill man ha ett bättre alternativ lönar det sig ofta att titta i den, bege sig till området som rekommenderas och istället ta in på grannstället till det de har skrivit om. Det är många gånger både bättre och billigare.
Om man reser själv och vill träffa andra resenärer är det däremot alltid ett säkert tips att åka till ställen som finns i LP rekommenderar för det kommer garanterat att vara andra där. Något som inte alltid är fallet om man letar sig fram på egen hand.

Ägarinnan till Hostal Calamar berättade att hon bara några dagar tidigare fått reda på att hon kommer att finnas med i nästa upplaga av LP.
Grattis, du har din lycka gjord de kommande åren! Hoppas bara att ni upprätthåller kvaliteten.

Daniel, som bara är nere ett par veckor ville passa på att åka vidare till Santa Marta för att hinna se mer av Colombia, men jag gillar verkligen Cartagena och läget vid stranden i Bocagrande och valde att stanna några dagar till.
Så resten av dagen spenderade jag på stranden med en kille från Buenos Aires, Tomas, som bor i samma rum som jag.

 
Taggad med: , , , , , , , , ,