Oväntat stopp i Washington

Postat 2010-12-28 klockan 20:59 i kategorin Anders stora värld, Nordamerika, Sydamerika av Anders@

Efter två dagars försening och väntan i London trodde jag att det skulle vara slut på strulet, men icke sa nicke. Continental skötte situationen på Heathrow mindre bra. Det blev väldigt mycket väntan i evighetslånga köer och ingen visste någonting om vad de andra gjorde. Fram och tillbaka mellan olika köer.
Två timmars försening på planet mellan London och Washington (som var ny destination istället för NY) gjorde dessutom att jag missade anslutningen till Houston. Och så blev det nästan ett dygns väntan i Washington också…
Men om hotellet i London var bra var det ändå ingenting mot det här. Superlyxigt med riktigt fint rum, stora salar, gratis konferenscenter med gratis internet (som det nästan alltid är på hotellen i USA, varför är det inte så på andra håll i världen??) och en riktigt fin utsikt mot golfbanan samt de övriga omgivningarna utanför.
Dessutom fick jag chansen att för första gången åka in till Washington och se vad huvudstaden hade att erbjuda.
The National Mall (USA:s maktcentrum där det även kryllar av museer och andra institutioner) visade sig vara riktigt storslaget. Mina två timmar räckte inte längre än att bara få en snabb överblick, se kongressen vid Capitol Hill, Vita Huset och det stora monumentet över offren från andra världskriget.
Washington är definitivt ett ställe jag vill återvända till!

 
Taggad med: , , , , , , , ,