Med utsikt över Bogotá

Postat 2010-12-30 klockan 18:30 i kategorin Anders stora värld, Sydamerika av Anders@

Bogotá, Colombias huvudstad är enorm. Här ryms mer än åtta miljoner människor och det är svårt att greppa att nästan hela Sveriges befolkning får plats i en enda dalgång. Den är visserligen väldigt stor, men ändå.
Det känns också att den ligger så högt som den gör.
Jag och Johan gick upp mot Monsserate (en kyrka och även en led med olika stationer där man kan följa Jesus väg längs Golgata fram tills att han blev korsfäst).
Luften i staden, som ligger på 2600 meterna över havet, är tunn och det är rejält ansträngande att klättra uppåt. Tur att man kan åka kabinbana en stor del av biten upp dit.
När man har kommit dit upp och är ytterligare 500 meter högre över havet är det ännu jobbigare att gå. Men utsikten där uppifrån är fantastisk och om man inte redan har tappat andan är det lätt att göra det när man ser ut över staden.

Utsikten är också helt klart det mest sevärda där uppe. Men det är också lite kul att se in i kyrkan, speciellt under julen när den var rejält utsmyckad med bland annat blinkande ljus i alla möjliga färger.
Kort kan man väl säga att det var som att den katolska kyrkan möte Las Vegas i en vild mix. Helt ärligt, hur tänkte de när de planerade utsmyckningen och vem kom på att man skulle klä Jesus i lila badbyxor?

 
Taggad med: , , , ,